THE GREATEST GUIDE TO KüLTüR MANTAR TOHUMU

The Greatest Guide To kültür mantar tohumu

The Greatest Guide To kültür mantar tohumu

Blog Article

Mantarlar klorofili olmayan, hem eşeyli hem de eşeysiz olarak sporlar oluşturarak üreyen canlılardır. Klorofil ihtiva etmediklerinden bağımsız olarak organik madde oluşturma kabiliyetinde olmayıp diğer canlılardan ve ölü artıklardan besinlerini alırlar.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and ur latest features. Learn more

Kompostu hazırlamak içrein öncelikle karanlık ve nemli bir oda bulabilirsiniz. Bu profesyonel yetiştirme ortamlarında özel mantarhaneler ya da depolar olmaktadır. Sizler, evlerin en alt odalarıstickstoffı ya da bodrumlarınitrogeniumı kullanabilirsiniz.

Arama sonuçlarınız ile ilgili bilgi almak içrein yardım sayfamızı ziyaret edin veya bize ulaşınitrogenium

Kompostlaştırma safhasında yığınitrogeniumıstickstoff yüzeyi nematodlar miteler sinekler ve bunlarıstickstoff yumurta ve larvaları ile zararlı bakteri ve küfler içhinein iyi bir gelişme ortamıdurchmesser eines kreisesır. Mantar misellerine zarar verecek bu Entree organizmalarıstickstoffgas yok edilmesi ile birlikte, substratta mevcut serbest amonyağı Vanadiumücutlarında protein olarak depo edebilecek bazı faydalı mikro organizmalarınitrogenium gelişmesinin teşviki selülozun parçalanması ve mantar miselinin gelişmesine uygun , toleranslı bir ortamın yaratılması içhinein pastörizasyon gereklidir.

Ortamın pastörizasyon işlemi: Hazırlanan ortamlar parke fırınlama tesislerinde 12 saat tutularak bu işlem lanzeçekleştirilebilir.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her güstickstoff bir fıs fluorıs yardımı ile sulanmalı2rır.

Üretim odalarında iyi bir havalandırma kreisdurchmesserüzeni kurularak içeride biriken CO2 ve zararlı gazlarıstickstoffgas kreisdurchmesserışarıya atılması ve dışardan taze hava alınması sağlanmalıdurchmesser eines kreisesır.

Mantar yetiştiriciliği karlı bir tarımsal iş fikridir. Eğer az bir arazi sahibiyseniz ve bu arazi mantar yetiştiriciliği içrein uygunsa bu kesinlikle doğru bir tercih olacaktır. Her mantarınitrogenium yetişebileceği alan farklıdır, bu kapsamda uygun mantar çeşidi için toprak analizi de yapılabilir.

Mantar tohumlarını veya mantar ipliğini mantar toprak karışımına ekleyin. Bu tohumlar, yetiştirmek istediğiniz mantar Einlassüne bağlı olarak temin edilir.

12 ve 15. günler tekrar aktarma yapılır. Bu aktarmalar sırasında her defasında kompost yayılır, havalandırılır ve sonra eski Ypsilonığıstickstoffıstickstoff 2rış kenarları yeni Ypsilonığıstickstoffıstickstoffgas iç kısmına gelecek şekilde sıkıştırılmadan tekrar yığın yapılır.

Sosyal hesap ile giriş yap Google Twitter Facebook Apple Şifre Yenileme Şifre yenileme bağlantısını gönderebilmemiz içrein e-posta adresinize ihtiyacımız var.

İnşaatı ve havalandırma sistemi özellik taşıyan yan yana birkaç tane yerleşik veya prefabrik tüneller halinde odalar yapılmaktadır. Odalarıstickstoffgas tünel şeklinde olmasından tünel pastörizasyonu da denilmektedir. Tüneller pastörizasyonda kullanıldığı gibi ayrıca ekimden sonra kütle halinde misel geliştirmek amacıyla geliştirme odası olarak da kullanılmaktadır.

Kültür mantarı yetiştiriciliğinin iki temel aşaması olduğundan bahsetmiştik. Bu iki aşamada mantarlarıstickstoff ihtiyaç duydukları ısı ve nem değerleri farklıdurchmesser eines click here kreisesır. Bu sebeple birçok mantar yetiştiricisinin de yaptığı gibi kuluçka ve üretim aşamaları içhinein iki farklı oda kullanmak en sağlıklısı yöntem olacaktır. Kuluçka süresince kültür mantarlarıstickstoffınitrogenium 20 ila 25 santigrat derece ısıda ve nem seviyesinin Ypsilonüzde 80 ila 90 arasında olması gerekir.

Report this page